Publicat de: Lucian | ianuarie 7, 2011

Legea 4

4.

„Fii cumpatat ca pamantul si nu vei duce lipsa de nimic. Creanga perea plina de rod este mai repede franta de vant, samanta prea adanca nu razbate prea multa apa ii stinge suflarea.”

Remer Ra: Echilibrul este foarte usor de realizat in natura. Natura si-a creat mecanisme de autoreglare pentru cazuri mai mult sau mai putin grave. omul insa trebuie sa se confrunte cu exteriorul. In ziua de azi, foarte greu ajungi la echilibru, cumpatare.
Zamolxe: Nu omul se confrunta cu exteriorul, ci ego-ul sau. Omul are mecanisme de autoreglare, ego-ul nu are. Ago-ul are justificari, mai mult sau mai putin puerile. Nu are mecanisme de autoreglare, dar are multe masti. Ego-ul este aspectul reactiv. Adevarata fiinta umana este aspectul creativ. Ego-ul se hraneste din exterior, el nu poate exista decat in raport cu exteriorul, cu alte persoane. Echilibrul este starea naturala a lucrurilor, inclusiv a omului.
Remer Ra: Cum putem ajunge la echilibru?
Zamolxe: Intrebarea nu este bine formulata. Echilibrul este starea naturala a lucrurilor, am mai spus asta. Nu se ajunge la echilibru. Echilibrul este o stare de a fi. Daca alergati dupa echilibru, nu faceti decat sa adaugati inca o tensiune la cele existente. Pe langa celelalte veti mai simti si alergatura. Pentru om, echilibrul inseamna detensionare. Ca si cum toti muschii i-ar fi incordati, iar acest lucru ii da o stare de disconfort fizic si psiho-mental. Tot ceea ce trebuie facut este sa va detensionati, sa nu va mai „incordati”. Ego-ul nu poate fi in echilibru, el nu poate exista in echilibru. Ego-ul are nevoie de tensiune pentru a exista, altfel nu poate. Fiti sinceri cu voi insiva. Cine este cel tensionat, voi sau ego-ul vostru?
Remer Ra: Si totusi, cei mai multi nu reusim sa ne detensionam. Este usor de spus, dar foarte greu de facut. Una e sa te detensionezi la nivel fizic si alta este sa te detensionezi la nivel psiho-mental.
Zamolxe: Bine. Vom lua separat acest aspect, al detensionarii psiho-mentalului.
Remer Ra: Abia astept. Consider ca aici este nodul gordian. Toate celelalte probleme sunt usor de rezolvat daca reusim detensionarea. Fara aceasta detensionare nu se poate realiza autocontrolul mental. In rest, legea este cat se poate de clara. Daca vom aduna mai mult decat avem nevoie, atunci riscam sa ne „frangem” asemeni crengii prea pline de rod. Frangerea este desigur la nivelul psiho-mental, caci daca avem mai mult decat ne trebuie atunci apare si grija de a nu pierde ceea ce avem in plus. Ori grija este foarte usor canalizata spre teama si de aici o serie de noi cauze…
Zamolxe: Sinceritatea este foarte importanta. Sunt persoane care simt grija fata de ceea ce au si persoane care nu simt aceasta grija. Cei care simt grija, inseamna ca au mai mult decat le trebuie, cei care nu simt grija, inseamna ca pot avea si mai mult. Este o chestiune de vibratie. Banii au o anumita vibratie. Vibratia banilor este o medie a societatii. Cine se situeaza sub aceasta vibratie, risca sa ramana cu ceea ce le ofera societatea, adica ceea ce le poate oferi un oarecare loc de munca. Ceilalti, vor putea avea din ce in ce mai mult, prin urmare nu vor pastra banii, ci ii vor pune in circulatie sub diverse modalitati, caci o alta caracteristica a banilor reprezinta mobilitatea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: