Publicat de: Lucian | Ianuarie 8, 2011

Legea 5

5.

„Ia aminte la copacul cel falnic, cu cat este mai inalt cu atat radacinile sale sunt mai adanci in pamant, caci din pamant isi trage taria, nu uitaasta. Cu cat te ridici mai mult, cu atat trebuie sa cobori mai mult, caci masura ridicarii este aceeasi cu masura coborarii.”

Remer Ra: Legea ritmului este prima care se observa: masura ridicarii este aceasi cu masura coborarii. Kybalionul spune: „masura oscilatiei la stanga este la fel cu masura oscilatiei la dreapta”. Cu ce ii ajuta pe cei din vechime aceasta lege?
Zamolxe: Nu este vorba aici doar de legea ritmului, ci si de legea mentalismului si a corespondentei. Se poate face foarte usor corespondenta dintre radacinile copacului si mintea omului. Gandurile omului nu se vad, asemeni radacinilor copacului, dar te asigur ca efectele lor sunt cat se poate de reale. Asa cum radacinile copacului sustin si determina trunchiul si coroana, la fel si gandurile omului sustin si determina realitatea din jurul sau. Multi nu prea iau in seama acest lucru. Practic, viata omului este reflectia gandurilor sale. Cu cat gandurile omului sunt mai stabile, cu atat viata sa va fi mai frumoasa; cu cat gandurile sale sunt mai aproape de realitate si bun simt, cu atat viata sa va fi mai armonioasa si mai bine integrata cu exteriorul.
Remer Ra: Si totusi legea ritmului impune oricarui inceput si un sfarsit. Acest lucru aduce o serie de factori negativi la nivel mental.
Zamolxe: Legea ritmului nu aduce nicun factor negativ. Factorii negativi nu vin, ei sunt perceputi. Factorii sunt ceea ce sunt, niste parametri. Depinde de cat de mult ii este ego-ul implicat. Fara aceasta lege, totul ar fi anost, plictisitor. Legea ritmului este cumplita doar pentru ego si asta deoarece ego-ul nu suporta schimbarea, innoirea. Ego-ul prefera ca toate lucrurile sa ramana neschimbate. In necunoscut ego-ul nu se simte bine deoarece nu are la cine se raporta, nu are cu cine se „razboi”, nu are corespondente. Acest lucru ii provoaca teama. Teama nu este a omului, este a ego-ului.
Remer Ra: Deci se poate asocia copacul cu viata omului si radacinile cu gandurile omului? Aproape toata lumea stie ca atat copacul cat si omul se dezvolta in spatiu si in timp, indiferent ca este vorba de o dezvoltare mentala sau materiala.
Zamolxe: Nu exista o separare intre dezvoltarea mentala a omului si dezvoltarea sa din punct de vedere material.
Remer Ra: Sunt multi care pot aduce argumente potrivnice acestei asocieri. Nenumarate persoane sunt foarte dezvoltate din punct de vedere mental, dau au o viata materiala modesta, iar unii sunt chiar nevoiasi.
Zamolxe: Cred ca te-ai referit la memorie, la cantitatea de informatie, cand ai spus dezvoltarea mentala. Memoria nu are de-a face cu dezvoltarea decat ca suport. Memoria este doar informatie si nu valoreaza nimic daca ea nu este aplicata. In acest caz poate fi chiar un balast, o piatra de moara care atarna foarte greu. In ziua de azi ati reusit ca pe o mica bucata de materie sa puneti mai multa informatie decat pot memora mai multi carturari si totusi nu-i dati decat o valoare mica din punct de vedere material, chiar simbolica. Informatia are aceleasi caracteristici ca si banul. Daca nu este folosita, memoria se va pierde sau va deveni fara valoare. banii sunt un instrument, la fel ca si informatia. Sunt multi, intr-adevar, care au acumulat o oarecare cantitate de informatie, dar asta nu-i va ajuta prea mult. ba chiar este posibil ca ego-ul sa-i faca sa se creada ca sunt mai invatati, ca nu sunt intelesi si ca sunt nedreptatiti de societate. Nu te ajuta cu nimic daca ai casa plina de unelte si nu sti cum sa le manuiesti. Altii se vor folosi de ele. poti avea o singura unealta, dar s-o folosesti cu multa maiestrie si iti poate aduce mult mai mult dectat cel care are o magazie plina de unelte, dar nu stie sa le foloseasca. Primul are deja o radacina bine infipta in pamant si asta ii ofera stabilitate.
Remer Ra: Si totusi se spune clar: „cu cat te ridici mai mult , cu atat trebuie sa cobori mai mult”.
Zamolxe: Dupa acestea urma: „caci masura ridicarii este aceeasi cu masura coborarii”. Si ai tinut cont de prima parte pentru ca acum ai reactionat. Reactia vine din ego. In acelasi timp este si o avertizare catre ego. Daca privesti lucrurile doar la suprafata, intr-adevar, suna a restrictie.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: