Publicat de: Lucian | ianuarie 8, 2011

Legea 6

6.

” Puterea omului incepe cu vorba nerostita, ea este asemeni semintei care incolteste, nici nu se vede cand prinde suflare de viata. Lumina semintei este cea care o ridica, pamantul este cel ce-i da hrana, apa ii da vigoarea, iar rabdarea o imbraca cu tarie.”


Remer Ra:
Din nou se pune accentul pe gand.
Zamolxe: Este o foarte mare diferenta intre un gand oarecare si vorba nerostita. Gandul oarecare nu are puterea pe care o are vorba nerostita. Anume am trecut astfel, deoarece vorba nerostita este mai mult decat un gand. Este gandul imputernicit. Are vointa, claritate, credinta. Nu este vorba doar de actul de a vorbi, de a sporovai fara rost, este puterea cuvantului in adevaratul sens. Puterea cuvantului n-are nico treaba cu sonoritatea cuvantului.
Remer Ra: Acum aud de gandul imputernicit.
Zamolxe: Gandul imputernicit este gandul venit din suflet, din inima. In realitate este vorba de puterea Unitatii. Ti-am mai spus ca una dintre cele mai puternice iluzii este aceea de separare de intreg, de TOT. Gandul imputernicit este de fapt alinierea cu dinamica totului; el se va materializa cu siguranta. Se mai numaeste si puterea credintei si nu are de-a face cu religia. Prin unirea mintii cu sufletul se naste gandul imputernicit.
Remer Ra: Credinta se bazeaza pe fapte, altfel nu mai este credinta, este credulitate. Cum sa convingi sufletul de ceva ce frizeaza logica sau realitatea efectiva?
Zamolxe: Cand stai in statia de autobuz nu iti faci probleme ca nu esti inca in masina. STII ca masina va veni, ai o stare de siguranta in legatura cu acest fapt. Chiar daca esti singur in statie, nu vei pleca pentru ca STII ca va veni. Unii reusesc sa-si transpuna aceasta stare si in legatura cu alte aspecte.
Remer Ra: Da, dar experienta ne-a aratat ca acolo va veni sigur un autobuz. Prin urmare este o chestiune simpla si nu are treaba cu sufletul. Sunt atatea alte probleme care nu au „program”si ne dau mari batai de cap.
Zamolxe: Altceva trebuia sa intelegi din acest exemplu. Starea pe care o ai , Siguranta ca va veni acel autobuz. iti voi da alt exemplu. Nimeni nu poate programa cand sa vina iubirea. Experienta nu-ti poate spune ca va veni din ora in ora sau intr-o anumita perioada. Ai observat ca multi barbati si multe femei au un succes foarte mare la sexl opus, cu toate ca nu exceleaza nici fizic , nici intelectual, nici nu au o avere sau altceva prin care sa impresioneze. Chiar daca se despart, in foarte scurt timp isi vor gasi pe altcineva. Ei folosesc la nivel inconstient gandul (imputernicit) ca li se cuvine sa aiba pe cineva, ca este absolut normal sa-si gaseasca pe cineva. Ei nu concep ca va fi greu, nu-si pun „mintea la contributie”pentru a demonstra ca este posibil sa nu mai gaseasca pe cineva, ca e foarte greu, chimii, compatibilitati, presupuneri, horoscoape si asa mai departe. Ei stiu SIGUR ca va aparea cineva in foarte scurt timp. Si va aparea SIGUR. Este aceeasi vibratie pe care o are cel care sta in statie si stie SIGUR ca va veni masina.
Remer Ra: Cred ca incep sa pricep cate ceva. Adica noua nu ” ne iese treaba”pentru ca punem conditii? Ca si cum ne-am face probleme si ne-am pierde vremea cu presupuneri despre cum ar arata autobuzul, ce culoare ar avea, daca ar avea un loc liber la geam, daca e modelul X sau Z de autobuz?
Zamolxe: Acum ai pus in evidenta celalalt factor, cel informational; intr-adevar, si aici sunteti foarte deficitari, mai corect spus, imaturi. Eu vorbeam de starea pe care o are cel din statie si cel care isi gaseste repede dragostea.
Remer Ra: Mi-a zburat gandul la ceea ce a spus Iisus: „cand va rugati, sa si credeti ca vi se va implini”.
Zamolxe: Iisus a dat si cateva exemple de genul celor de mai inainte insa ele au fost scoase in mod intentionat. La fel si in pildele despre Imparatia cerurilor. Au fost lasate doar cele care conveneau unei anumite categorii.
Remer Ra: Asa se aude ca s-ar fi scos multe lucruri din Evanghelii. Un exemplu?
Zamolxe: Un exemplu este si pilda aluatului, pe care o femeie l-a pus in trei masuri de grau pana ce s-a dospit toata plamadeala. Cele trei masuri erau de fapt trupul, mintea si sufletul. Pe vremuri nu era necesara impartirea pe mai multe „felii”a fiintei umane si oricum putini pricepeau ceva din asta. Doar mintea, trupul si sufletul erau percepute. S-a scos talcuireaacestei pilde deoarece aluatul era asociat cu invatatura fariseilor. Era foarte important ca lumea sa se debaraseze de vechile credinte, mai exact de vechile invataturi, informatii, de aceea s-a pastrat aceasta fraza. Dar s-a scos talcuirea cu cele trei masuri de grau, caci puterii clericale de atunci nu-i convenea ca omul sa cunoasca modalitati de crestere a mintii, sufletului si a trupului. Era un pericol prea mare. Daca oamenii s-ar fi putut „paste”singuri, ei se vedeau pusi in situatia de a disparea.
Remer Ra: La sfarsit observ asocierea rabdarii cu taria. Celelalte sunt mai usor de inteles.
Zamolxe: Rabdarea este una dintre marile virtuti spirituale. Cel care are rabdare este puternic prin insasi faptul ca si-a mentinut o idee, o imagine, un gand, mai multa vreme. Speranta omului este puternica sau are tarie prin insasi faptul ca alimenteaza vointa de a trai, de a razbate, de a reusi. De altfel aici se ascunde un mare secret. Intotdeauna speranta este asociata cu un ideal, un model, o aspiratie, o imagine, cu o sfera superioara. Aceasta asociere creeaza un fel de diferenta de potential la nivel psiho-mental, ceea ce-l face pe om sa reziste unor conditii aparent imposibile. Acea diferenta de potential alimenteaza tot mecanismul psiho-mental inspre acel ideal, acea aspiratie, acea sfera superioara. Cine nu are rabdare, nu are nici speranta. Si cine nu are speranta, acela decade sin toate punctele de vedere. Cel care se grabeste incalca legile. Asa cum niciun mar nu poate face mere decat intr-o anumita perioada din an, asa sunt si unele „fructe”ale omului, ies in evidenta doar in anumite conditii.


Responses

  1. BUNA … AM SI EU O INTREBARE CINE ESTE ACEST REMER RA AUTORUL CARTII SI CE CARTE , CARTI A MAI PUBLICAT INAFARA ASTEIA ?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: