Publicat de: Lucian | ianuarie 9, 2011

Legea 7

7.

„Priveste raul si ia aminte la invatatura sa. la inceput este doar un firicel de apa, dar creste tot mai mare, caci vine de la ce este mai mare si lucrurile asa trebuiesc implinite, prin firea lor. Asemenea este si gandul cel bun si drept randuit, el isi face loc printre pietre si stanci, nu tine seama de nimic, isi urmeaza drumul si nimic nu-i sta in cale. Apa cu apa se aduna, iar impreuna puterea este si mai mare.”

Remer Ra: Inteleg mecanismul. La inceput avem un gand puternic, de exemplu vrem un anumit lucru si odata ce ne-am propus sa facem acel lucru sau sa obtinem ceva anume, atunci acest gand devine firicelul de apa, un gand-radacina sau un gand-baza, care la inceput este aproape insesizabil, dar pe masura ce se desfasoara este asociat cu altele prin rezonanta. Problema cea mai mare este insa… continuarea. Cele mai multe ganduri radacina se pierd, apar altele si tot asa.
Zamolxe: Pentru ca aceste ganduri radacina, cum le numesti tu, asemeni firicelului de apa isi schimba „cursul”inca din primele zile. Voi le schimbati acest „curs”cu alte ganduri, alte prioritati sau tot felul de adaptari in functie de cum percepeti realitatea. Ele nu mai sunt ganduri originale, sunt ganduri imprumutate. Ele se cosmetizeaza si ajungeti sa credeti ca ele depind de exterior, de anumite conditii pentru a fi materializate. Nimic mai fals. Procesul de creatie este unul interior, exteriorul este doar proiectia. Observ ca va este foarte greu sa intelegeti acest lucru.
Remer Ra: De exemplu, vreau sa construiesc o firma anume. Am nevoie de exterior pentru asta, incepand de la fonduri, materie prima, echipa de lucratori, acte de rezolvat si toate acestea doar intr-o prima faza. Nu vad cum sa nu existe conexiunea cu exteriorul, procesul de creatie depinde de exterior. Nu cred in hocus-pocus!
Zamolxe: Ceea ce ai prezentat mai devreme nu este creatie. Este parte a procesului de materializare in spatiu-timp. Ea s-a facut deja in cadrul scenariului mental constient sau inconstient. Greseala pe care o fac cei mai multi consta in plasarea procesului de creatie in zona materiala, iar acest lucru creeaza iluzia de egalitate intre materializare si creatie. Astfel apar interferentele cu alte creatii. Ideea este de a mentine gandul-sursa pana la materializare. indiferent de conditiile exterioare.
Remer Ra: Nu cred ca daca imi voi pastra un gand-sursa toata viata – de a construi un palat in mijlocul Saharei, de exemplu – se va materializa.
Zamolxe: Vezi iluzia separarii? Imparti totul in conditii, in parametri. Acestea exista intr-adevar, dar nu la nivel de creatie. Nu vei construi pentru ca nu crezi asa ceva. La fel ca si cei mai multi dintre voi, si tu faci adaptari, miscari, modificari ale unor forme aparent distincte din Tot. Nimeni nu credea ca se va ajunge pe luna acum 100 de ani. Iti spun ca s-au construit mult mai multe in desert. Incearca un scenariu mental care sa fie logic plasat in realitatea obiectiva si vei vedea ca se poate. Dar atentie, nu poti pleca decat de la ce ai. Nu degeaba scrie „gandul cel bun si drept randuit”. La sfarsit poate vei ajunge la concluzia ca este vorba de mai multi bani. Dar te asigur ca nu este asa. Banii sunt doar mijlocul prin care creatia se materializeaza.
Remer Ra: Dar nimeni nu se gandeste sa faca ceva daca nu are conditiile exterioare minime, eventual ca se gasesc unii visatori.
Zamolxe: Ai idee cat de multi oameni au construit adevarate imperii financiare plecand de la zero?
Remer Ra: Stiu, sunt foarte multi, s-au facut biografii despre ei. Dar cei apropiati lor spuneau ca este vorba de vointa uriasa si curajul nebun pe care l-au avut.
Zamolxe: Acestia nu au tinut cont de conditiile exterioare, si-au mentinu „cursul”gandului pana la sfarsit.
Remer Ra: Observ ca se leaga cu urmatoarea lege.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: