Publicat de: Lucian | ianuarie 10, 2011

Legea 10

10.

„Nu judeca oamenii dupa greutatea lor, dupa puterea lor, dupa averea lor, dupa frumusestea lor sau dupa ravna lor, caci si unul si altul a lasat din ceva pentru a creste in altceva. Cel bogat este sarac in liniste, cel tare este slab pentru altul si cel slab are teria lui ascunsa. Cum firea lucrurilor este miscatoare, asemeni este si omul. Ce da valoare unei unelte, trebuinta sau frumusetea? Duce un om mai mult decat boul? E mai bogat vreunul ca pamantul? Doar cunoasterea si intelepciunea il ridica pe om peste dobitoace. Si degeaba ai cunoasterea daca ea nu este lamurita de vreme.”
Remer Ra: Acelasi indemn de a nu judeca l-a dat si Iisus Hristos, spunand: „cu ce va masura veti masura, aceeasi masura vi se va masura”.
Zamolxe: Pentru ca aceeasi judecata si-o aplica omul si lui insusi, chiar daca nu isi da seama de acest aspect la nivel constient. marea majoritate vad doar eticheta sociala, rotita din mecanismul social.
Remer Ra: Totusi, societatea nu poate functiona altfel. Fiecare are rolul sau si este constient de asta.
Zamolxe: Omul este una si rolul jucat de el in mecanismul social este alta. Judecata s-a extins dincolo de acest rol, aici este drama omului.
Remer Ra: Citisem undeva despre un experiment facut in Statele Unite. Un ziar a prezentat o stire despre trei accidente la metroul din New York, un caine, un muncitor si un cersetor. Telefoanele primite ulterior la redactie au socat. Marea majoritate dintre cei care sunasera si-au exprimat ingrijorarea cu privire la situatia cainelui, doar cativa s-au aratat interesati de situatia muncitorului si nimeni, absolut nimeni de cersetor. Intr-adevar, se pare ca omul nu mai conteaza.
Zamolxe: Toti cei care emit astfel de judecati de valoare le vor simti pe pielea lor, mai devreme sau mai tarziu. Experienta este cel mai bun profesor, dar poate fi si cel mai dur.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: