Publicat de: Lucian | ianuarie 10, 2011

Legea 9

9.

„Ia seama la gandul cel rau, fereste-te de el ca de fulger, lasa-l sa se duca precum a venit, caci te-ndeamna la lucruri nefiresti. Fereste-te de vorbele desarte si de neadevarar; sunt ca pulberea campului ce-ti acopera ochii, ca plasa paianjenului pentru mintea si sufletul tau. Ele te indeamna la trufie, inselaciune, hotie si varsare de sange, iar roadele lor sunt rusinea, neputinta, saracia, boala, amaraciunea si moartea.”


Remer Ra: Sunt indemnuri intelese de marea majoritate.
Zamolxe: Sunt stiute de marea majoritate. Sunt intelese doar de putini. Foarte putini reusesc, de exemplu, sa inteleaga cat de nociva este minciuna. Nu ai observat ca cei care mint mult, au parte la randul lor de minciuni? Minciuna duce la izolare, neputinta. Este de fapt materializarea gandurilor lor. Chiar daca vor avea pe moment un castig iluzoriu, nu vor scapa de consecintele propriilor minciuni. Niciodata minciuna nu vine singura.
Remer Ra: Pot da multe exemple in care minciuna a fost un instrument foarte eficace in atingerea scopurilor. Si pe termen lung.
Zamolxe: Este o diferenta intre minciuna si necunoastere. Doar necunoasterea poate rezista mai mult timp, nu insa si minciuna. Necunoasterea este un aspect relativ, este o perceptie distorsionata sau partiala a realitatii. unii pot profita de necunoastere, intr-adevar. Dar sta pentru ca sunt lasati de ceilalti. Minciuna este o negare a realitatii. Minciuna nu poate rezista mult timp deoarece nimeni si nimic nu se poate opune realitatii.
Remer Ra: Dar sunt atatea cazuri in care realitatea a fost schimbata.
Zamolxe: O poti modela, dar nu te poti opune ei. Este o mare diferenta si incearca sa intelegi corect aceasta diferenta. Daca te referi la minciunile din politica sau religie, ele rezista oarece vreme pentru ca majoritatea oamenilor se lasa pur si simplu mintiti.
Remer Ra: Cum duce minciuna la izolare si neputinta?
Zamolxe: Foarte simplu. Prin minciuna se neaga realitatea, iar astfel se creeaza un contracurent mersului realitatii. Acest lucru determina o epuizare rapida a energiei si omul se vede pur si simplu neputincios in fata realitatii. chiar daca cineva dispune de o energie foarte mare, nu se poate opune mult timp mersului realitatii. Nimeni nu poate. Roadele minciunii sunt foarte amare.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: