Publicat de: Lucian | ianuarie 13, 2011

Legea 11

11.

„Fierul inrosit a fost rece si se va raci iarasi; vasul a fost pamant si va fi iarasi pamant; pamantul ce-a fost sterp acum este pamant roditor si se va starpi iarasi peste vremuri. Ravna omului face schimbatoare toate acestea. Dar ravna ii intoarce bucuria in tristete si linistea in neliniste. Fierul si focul ajuta omul, dar si il vatama. Si aceeasi ravna il indeamna a merge pe carari nestiute si nebanuite de ceilalti dinaintea lui. Tot ravna il indeamna la strangerea de averi, la marirea puterii si a se masura cu altii. Fereste-te de a te masura cu altul, caci trufia de aici se naste; ea te va cobori mai jos de dobitoace si te va desparti de fratele si de vlastarul tau.”

Remer Ra: Se pare ca dorinta, ravna, este factorul determinant in dinamica oricarui individ. Cel putin intr-o prima faza. Totusi cele mai multe dorinte ale noastre iau nastere din relatia noastra cu exteriorul, cu ceilalti oameni. Este greu sa ai dorinte si sa nu te compari cu altii. Personalitatea omului nu se poate dezvolta fara implicarea ego-ului, si nu ma refer la cele mai inferioare moduri de manifestare cum ar fi trufia, lacomia,rapacitatea etc.Nu stiu cum s-ar descurca un om in societate fara a avea un ego.
Zamolxe: Au fost, sunt si vor fi oameni care se descurca foarte bine fara ego. I-ati numit maestri, iluminati. De fapt ego-ul nu este decat o forma de inchistare, o delimitare, in care omul se simte oarecum in siguranta. Ti-am mai spus ca ego-ul este format din constructii psiho-mentale care au la baza caracteristicele animalice ale instictelor de supravietuire, adaptare, conservare, in combinatie cu formele primare de manifestare ale individualitatii: egoism, lacomie, aroganta, orgoliu, infatuare si multe altele. Practic, omul isi pune singur lanturi, se autoizoleaza. Problema nu este in a face o comparatie cu ceilalti, ci in recunoasterea propriei pozitii in raport cu ceilalti. Omul este matur doar atunci cand cand reuseste sa-si delimiteze clar aspectul subiectiv al personalitatii de cel obiectiv. Daca nu va reusi acest lucru, va avea parte de numeroase conflicte din care nu are cum sa iasa bine, caci va fi singur impotriva tuturor.
Remer Ra: Teoretic suna bine, dar realitatea este alta. Chiar daca omul realizeaza la un moment dat unde se afla, care este pozitia sa corecta fata de ceilalti, cand se vede pus in diverse situatii nu mai tine cont de asta.
Zamolxe: Cum ti-am mai spus, atunci reactioneaza. Reactiile vin din interactiunea cu formele mentale instalate in corpul mental semiconstient. Acestea sunt mai puternice decat simplele autoanalize facute la un moment dat. Este nevoie de a face putin mai mult decat o simpla constatare. Este nevoie de perseverenta, de putina munca. Omul nu face aceasta munca de indreptare decat atunci cand este fortat de anumite imprejurari. Se pare ca doar asa invatati.
Remer Ra: De ce campul de forta al corpului mental semiconstient este mai puternic decat al celui constient?
Zamolxe: Pentru ca blocajele si montajele mentale nu sunt formate doar din blocuri de informatie. Ele au si elementul numit credinta. Voi credeti in aceste montaje mentale pentru ca sunt implementate prin repetitie si acceptare. Este nevoie de putina constientizare, de un oarecare efort repetitiv pentru a reusi sa scapati de ele.
Remer Ra: Cu toate ca am schimbat locul pungii de gunoi menajer; mi s-a intamplat sa fac acelasi gest repetitiv ca inainte, adica sa vreau sa arunc un rest oarecare in vechiul loc. Si nu o data, de mai multe ori, cu toate ca eu am facut schimbarea. Sau daca am schimbat locul unde tineam cheia de la yala, dupa aceea m-am mai indreptat de cateva ori spre vechiul loc. Este ceva de genul asta?
Zamolxe: Aproximativ la fel. Este nevoie de un efort pentru schimbare, insa nu atat de mare ca pentru implementare. Asa cum am mai spus, intentia este absolut necesara, dar nu si suficienta pentru a realiza schimbare. Acest efort depinde de fiecare, in functie de nivelul de evolutie.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: