Publicat de: Lucian | ianuarie 25, 2011

Legea 13

13.

„Trufia raceste iubirea inimii si o face in dusmanie si nu exista dobitoc mai josnic decat omul care nu mai are iubire in inima sa. Caci iubirea este cea dintai putere si chipul ei este lumina. Ia seama ca nu cumva gandul tau sa se impresoare cu trufia, caci mai jos de dobitoace vei ajunge.”

Remer Ra: Inca din cele mai vechi timpuri s-a atras atentia asupra caracterului extrem de nociv pe care il reprezinta trufia, mandria. „Cel ce vrea sa se intelepteasca, intai sa se smereasca”. „Oricine se va inalta, va fi smerit, si oricine se va smeri, va fi inaltat”. „Trufia si mandria, purtarea rea si gura mincinoasa, iata ce urasc Eu.” ( Vechiul Testament) Si totusi , mandria, trufia, fatarnicia, minciuna, rezista timpului, rezista evolutiei.

Zamolxe: Toate aceste manifestari ale ego-ului sunt nocive prin insasi faptul ca izoleaza omul. Fiind izolat de corpurile subtile, ii este intunecata atat perceptia din zona subtila, cat si judecata. Insa cel mai mult are de suferit din cauza izolarii de scanteia divina. Aceasta este sursa de iubire fara de care omul nu poate rezista. Cine nu manifesta iubirea in jurul lui, acela decade extrem de rapid catre sfere din ce in ce mai joase de manifestare.

Remer Ra: Sunt persoane care nu-si merita numele de om, intr-atat au putut sa decada. Nu pot trai fara a imprastia ura in jurul lor, fara minciuna, fara fatarnicie. Acestia au cazut chiar mai jos de regnul animal; nici macar animalele nu au astfel de manifestari.

Zamolxe: Este rezultatul firesc al ruperii contactului cu scanteia divina, cu lumina sa interioara. Cei care au ajuns aici, vor trebui sa suporte actiunile dure ale legilor universale pentru a reface legatura cu lumina din ei insisi. Nimeni nu este pierdut, dar revenirea catre drumul cel firesc al celui prins de plasa mandriei si trufiei va fi presarat cu multe greutati si suferinte.



Răspunsuri

  1. 12. Acum, vedem ca intr-o oglinda, in chip intunecos; dar atunci, vom vedea fata in fata. Acum, cunosc in parte; dar atunci, voi cunoaste deplin, asa cum am fost si eu cunoscut pe deplin.

    13. Acum, dar, raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.

    ( Corinteni XIII )


Lasă un comentariu

Categorii